Zonneweide

Wist u dat

9 op de 10 Nederlanders meer zonnepanelen wil in Nederland?

Zonne-energie

De zon is een energiebron die meer en meer wordt gebruikt om op duurzame wijze stroom op te wekken. Zelfs in Nederland is er voldoende zonlicht om te kunnen gebruiken voor energie-opwekking. Maar er is nog altijd meer onderzoek nodig om te zoeken naar de meest efficiënte wijzen om deze bron te benutten.

Zonneweide

Op onze zonneweide wordt geëxperimenteerd met panelen van diverse soorten en maten, die u van dichtbij kunt bekijken. Het gaat hier om veldopstellingen, waarbij op grotere schaal stroom wordt opgewekt. Samen met uw vrienden, collega’s of de leden van uw vereniging, kunt u onder begeleiding deze proefinstallaties van dichtbij bekijken.

Excursie naar de zonneweide

Groepen zijn van harte welkom om de zonneweide te bezichtigen, waarbij het ook mogelijk is om onze andere duurzame proefinstallaties te bekijken. U krijgt hierbij rondleidingen van enthousiaste deskundigen, die u alles kunnen vertellen over de duurzame en innovatieve oplossingen die wij ontwikkelen. Deze activiteit is goed te combineren met een andere daginvulling, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan Batavia Stad of aan het Aerodrome.

Deze groepsactiviteit is leuk voor jong en oud. Maak een afspraak en beleef het zelf!

Contact

Lees meer over

Windmolens

Algenvijver

Biovergister